Elektromotoren recycling machine Tiger 300

MATECH BV staat al 15 jaar bekend als vooraanstaand leverancier van machines voor het recyclen van schroot, ferro- en non-ferro metalen, kabels en overige bruikbare reststoffen. Vanaf heden biedt MATECH BV ook een oplossing voor het efficiënt terugwinnen van koper uit oude elektromotoren.

Het is bekend dat koper een waardevol materiaal is en dus is het zinvol een manier te vinden om het koper uit de elektromotoren te halen. Tot op heden kon dit allen op grote schaal met enorme machines, daar is nu verandering in gekomen.  Vanaf nu biedt MATECH BV, met de Tiger 300, namelijk een compacte elektromotoren recycling machine aan voor het midden-en klein bedrijf.

Het proces bestaat uit drie snelle en eenvoudige handelingen. Eerst wordt met een hydraulische beitel de behuizing van de elektromotor gekraakt. Vervolgens kan er een sortering gemaakt worden van anker, stator en behuizing. De stator wordt vervolgens in een V-houder gelegd en in twee helften gesneden met een speciaal ontwikkeld mes. Het koper in deze twee stator helften wordt vervolgens in een klemsysteem geplaatst. Terwijl het koper vastgeklemd zit worden de ijzeren ringen daaromheen middels een duwsysteem verwijderd. Het resultaat is een zuivere scheiding van koper en ijzer!

Dit hele proces neemt slechts een aantal minuten in beslag en wordt uitgevoerd met een compact gebouwde, robuuste machine met een eigengewicht van ca. 1500 kg. Dankzij een aandrijving van slechts 4 kW is de Tiger 300 uiterst zuinig in het stroomverbruik.

Voor meer informatie, een offerte of een demonstratie neemt u contact met MATECH BV op:

+31 (0)492-477488, info@matech.nl of via www.matech.nl.